Den ultimative forårsbebuder

Forsytia, eller Vårgul, er noget af det mest hårdføre, både hvad angår vind, frost og jordtyper.

Forsytia er den mest almindelige kendte forårsblomstrende busk, og selv om den gule farve ikke altid er lige populær, så gælder det altså ikke for vårens guld – forsytia.

Vidste du at:
Slægten forsytia er medlem af olivenfamilien? I midten af det 19. århundrede blev det en almindelig haveplante, og er siden blevet brugt som solitærbusk, busk op ad vægge og som hække. 

Forsythia Haek

Hvis man beskærer sin forsytiabusk lige efter blomstringen ved at fjerne nogle af de ældste blomstrende grene, giver du plads til nye friske skud, der giver endnu flere blomster til næste år.

Forsytia kan klippes til drivning allerede fra januar, hvor de hvilende knopper nemt bryder.

Forsythia Til Vasen

FORSYTHIA INT.'LYNWOOD'
Gammel kending, den store krogede. 

Beskrivelse:
Mellemstor/stor busk højde 2-3 m.
Mange gule blomster i april - maj.
Det grønne løvt er sundt og blankt.
Grenene er yderst velegnede til drivning i januar-marts.

 

FORSYTHIA 'FREJA'
Svensk favorit

Beskrivelse:
Medelstor buske, ca 2-2,5 m hög. Mörkgula, ovanligt stora blommor i april-maj. Blommar tidigt som liten planta. Friskt grönt bladverk. Mycket lämplig till drivning i januari-mars. Zon 1-3.

 

FORSYTHIA 'WEEKEND'

Beskrivelse:
Rigtbærende med blomstring på årsskuddene. Stor bred busk, ca. 3 m, der lyser op med store varmgule blomster tidlige forår. Friskgrønt løv, med gyldne høstfarver. Evt. beskæring foregår efter blomstring. Trives bedst i sol - halvskygge i en god muld. Velegnet til drivning i det tidlige forår.


FORSYTHIA 'MIKADOR'

Beskrivelse:
Mindre busk, med opret og kompakt vækst. Op til 1,5 m. Lyser op i det tidlige forår, dækket af varmgule blomster. Friskgrønt, blankt løv, med gyldne høstfarver. Evt. beskæring foregår efter blomstring. Trives bedst i sol - halvskygge i en god muld. Velegnet til drivning i det tidlige forår.Glemt password?