Gunnar Christensens
Planteskole

LOG IND

Forsythia. Den ultimative forårsbebuder


Forsythia, eller Vårguld, er noget af det mest hårdføre, både hvad angår vind, frost og jordtyper.

Forsythia er den mest almindelige kendte forårsblomstrende busk, og selv om den gule farve ikke altid er lige populær, så gælder det altså ikke for vårens guld – forsytia.

Vidste du at:
Slægten forsythia er medlem af olivenfamilien? I midten af det 19. århundrede blev det en almindelig haveplante, og er siden blevet brugt som solitærbusk, busk op ad vægge og som hække.

Forsythia Mikador®

Forsythia Mikador®

Hvis man beskærer sin forsythiabusk lige efter blomstringen ved at fjerne nogle af de ældste blomstrende grene, giver du plads til nye friske skud, der giver endnu flere blomster til næste år.

Forsythia kan klippes til drivning allerede fra januar, hvor de hvilende knopper nemt bryder.

Forsythia klippet som hæk.

Forsythia klippet som hæk.

Forsythia 'Mikador'

Mindre busk, med opret og kompakt vækst. Op til 1 m. Lyser op i det tidlige forår, dækket af varmgule blomster. Friskgrønt, blankt løv, med gyldne høstfarver. Evt. beskæring foregår efter blomstring. Trives bedst i sol - halvskygge i en god muld. Velegnet til drivning i det tidlige forår.

 

Forsythia int. 'Weekend'

Rigtblomstrende, stor bred busk, op til 3 m, der lyser op med store varmgule blomster tidlige forår. Friskgrønt løv, med gyldne høstfarver. Evt. beskæring foregår efter blomstring. Trives bedst i sol - halvskygge i en god muld. Velegnet til drivning i det tidlige forår.

Forsythia int. 'Weekend'.

Forsythia int. 'Weekend'.