Gunnar Christensens
Planteskole

LOG IND

Høst rabarber både forår og efterår!


Der findes mange forskellige sorter af rabarber, der enten er meget tidlige fremme om foråret (dem kan man også drive), middeltidlige sorter og så de sene sorter, der også er velegnede til at fryse ned.

Vi anbefaler, at der kun trækkes rabarber til omkring Sct. Hans, for derefter at lade knolden sunde sig og lade planten gå i dvale. De fleste af vores rabarbersorter begynder allerede i august at trække næringsstofferne tilbage til basis. Trækker man stængler i august og september, er de meget skøre og let sammenfaldne.

Den udfordring har en engelsk forædler taget fat på, og har introduceret sorten 'Livingstone'® – opkaldt efter den opdagelsesrejsende Dr. David Livingstone.

Sorten 'Livingstone'® er en ny sort, der ikke er afhængig af dagslængden. Den trodser efterårets korte dage og fortsætter derfor med at danne nye rabarberstilke frem mod frost.

Rheum 'Livingstone'®

Højde: ca. 40-60 cm
Bredde: ca. 1 m
Middeltidlig sort med rødlige stængler og god smag. Høstes både om foråret frem til Sct. Hans, planten hviler derefter ca. 6 uger, inden en ny vækstsæson starter og du igen kan høste friske rabarberstængler frem til december.
Høst aldrig alle stænglerne.

Rheum ‘Livingstone’®

Rheum ‘Livingstone’®

Plante- og pasningsvejledning

Plantested
Fuld sol eller let skygge (f.eks. morgenskygge og aftenskygge).

Plantetidspunkt
Rabarber sælges i potter og kan plantes året rundt.

Jordbundsforhold
Almindelig havejord, der dog ikke må være for fugtig, så risiko for råd i den overvintrende knold bliver for stor.

Vanding
Vand efter plantning med ca. 10 l vand pr. plante. Vedligeholdelsesvanding indtil planten er kommet godt i vækst og supplering i tørre perioder. Ofte kun nødvendigt de første to vækstår.

Gødning
Rabarber giver meget og skal derfor også gives meget. Gød hvert forår, når de første blade ruller sig ud og gød med ca. ½ mængde gødning igen i juli, når planten bygger op til næste års produktion. Gødskning til rabarber er den samme uanset om der er tale om de sædvanlige sorter, eller efterårssorten 'Livingstone'.

Beskæring
Lige så snart du opdager at den oprette blomsterstængel springer ud – typisk i det tidlige forår, skal du med en skarp saks klippe den af ved basis. Blomstring er naturlig for planten, men også et tegn om, at den slutter med at vokse. Ved at fjerne blomsten, bevarer planten sin vegetative fase. - Har du rigelige mængder, så lad nogle blomster stå til glæde for insekterne. Blomsterstanden er også meget dekorativ.

Rabarber ‘Livingstone’® kan også dyrkes i en stor krukke. Husk at passe med vand og gødning.

Rabarber ‘Livingstone’® kan også dyrkes i en stor krukke. Husk at passe med vand og gødning.