Aromatiske lavendler med sydhavsstemning

Der er ingen tvivl om, at lavendlernes duft og udseende nemt leder tankerne på områderne omkring Middelhavet, hvor planten oprindeligt stammer fra.

Lavendel er en genial plante mange steder i og omkring haven. Den passer perfekt sammen med sommerblomsterne i krukkerne, i små grupper i det solrige staudebed og så selvfølgelig sammen med roserne, hvor blomstringstiden i juni og juli måned bare passer helt perfekt.

Lavandula Hidcote Blue
Lavandula 'Hidcote Blue'

Vidste du at…

  • Lavendler tiltrækker mange nyttige insekter? Svirrefluen er blot én af dem, og svirrefluen elsker at æde af de bladlus, som generer dine roser
  • Lavendler tåler en del tørke? 
  • Flerårige lavendler hedder på latinsk Lavandula angustifolia samt et sortsnavn?
  • Lavendelblomster er spiselige? Du kan bruge de aromatiske blomster som drys på desserter, i bagværk eller i den grønne salat
  • Lavendelsukker er nemt at lave? Ibland blot blomsterne med sukker og lad det trække få dage – så fårt sukkeret en dejlig lavendelsmag.

Lavendelsukker

Opskrift:
Pluk eller klip ca. 20 – 25 lavendelblomsterstængler. Blomsterne nulres af og lægges i et fad. Find en lille skål og fyld nu skiftevis lavendelblomster og sukker i. Efter bare et døgn vil sukkeret tage smag af de aromatiske blomster. Brug lavendelsukker til diverse bagværk eller som et drys i morgenteen.

Lavendelsukker

 

Lavendel2Glemt password?