Gyvel

Gyvel er mere end blot en gul blomstrende busk på sommerhusgrunden. De forskellige arter og sorter varierer i høje, fra 0,5-1,5 mtr. og i flere farver.
Fælles for dem er at de holder af masser af sol, sandet jord og tåler både vind og tørke. Gyvelen er ideel sammen med nåletræer og stedsegrønne i havens bede.

 

CYTISUS scop.'BOSKOOP RUBY'
Beskrivelse:
Opret tætgrenet buskmed grønne grene ca. 1,50 m høj og bred. Blomsterne er karmin røde i maj / juni. Placering i sol og i god veldrænet havejord, gerne sandet. Velegnet alene og i grupper. Bør jævnligt klippes noget tilbage.

CYTISUS præcox 'ALLGOLD'
Beskrivelse:
Opret, overhængende tætgrenet busk. Ca 1,5 m høj og bred med mange varmt gule duftende blomster i april-maj.
Placering: sol og i god veldrænet havejord, gerne sandet, hårdfør. Velegnet i grupper og solitært, bør jævnligt klippes noget tilbage.

CYTISUS nig. 'CYNI' 
Beskrivelse:
Smukt blomstrene Lille fingrenet busk. Ca 1 høj og bred. Bladende er små og mørke grønne . mørkegule blomster i oprette klaser i juni-juli. 
Placering i sol og i god veldrænet havejord. Sund og robust. Velegnet som solitær og i grupper. Tåler ned klipning.

CYTISUS PURPUREUS 
Beskrivelse:
Fingrenet tæt busk, noget overhængende voksende med rodskud. Ca. 50 cm høj og bred. Lys purpur blomst, rigtblomstrende i maj-juni. 
Placering: i sol i god veldrænet havejord, gerne sandet. Velegnet som solitær og i stenbedet, mellem lave buske og stauder.

 

CYTISUS præcox 'ALLGOLD'
CYTISUS PRAECOX ALLGOLD Flora

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CYTISUS scop.'BOSKOOP RUBY'

CYTISUS SCOP BOSKOOP RUBY Flora

 

CYTISUS nig. 'CYNI'
CYTISUS NIGRIGANS CYNI 7736

 

 CYTISUS PURPUREUS

CYTISUS PURPUREUS FloraGlemt password?