Digiplexis Berry Canary

Måske kan du huske ‘Illumination Flame’? Det var én af de første nye sorter, som var resultatet af at krydse Digitalis purpurea (fingerbøl) og Ixoplexis canariensis (fingerbøl fra de kanariske øer). 
Den meget smukke version af fingerbøl vandt prisen som ”Bedste Plante” i det engelske haveselskabs udstilling i 2012. Siden har flere forædlere prøvet kræfter med Digiplexis, og deriblandt Walters Gardens, som efter års arbejde nu er klar med deres første krydsning; ’Berry Canary’.

Digiplexis®’Berry Canary’ bliver omkring 55 cm høj og blomstringen varer fra juni og helt frem til oktober. Eksotiske blomster, der også er populære hos bier og sommerfugle. 

For at opnå den største succes skal Digiplexis "holdes fugtig i veldrænet nærigsrig jord". Det vil sige, at den ikke bør tørre ud, men heller ikke soppe i vand i længere tid.
Helt afblomstrede blomster stængler klippes af ved basis.

Digiplexis®’Berry Canary’ er en nem plante til krukker eller i havens bede og afprøvningen her på Gunnar Christensens Planteskole har været sussesfuld. Derfor valgte vi også denne sort som en af årets nyheder på CPH Gardenshow 2019.

'Berry Canary’ er ikke vinterhårdfør i Danmark.

Digiplexis Berry CanaryGlemt password?