Gunnar Christensens
Planteskole

LOG IND

Glycyrrhiza glabra


Lammefjord lakrids får hvide blomster.

Lammefjord lakrids får hvide blomster.

Vi introducerer

Glycyrrhiza glabra Lammefjord lakrids

Først og fremmest er Glycyrrhiza glabra en livskraftig staude, der ikke lader sig trykke af naboplanter – den har brede skuldre. Den er opretvoksende, danner en tue og når en højde på ca. 80 cm. Den blomstrer med smukke hvide ærteblomstlignende blomster fra slutningen af juni og langt ind i august.
Plantens rødder er spiselige og i tørret form fremkommer lakridssmagen. Man taler om inulin-sødme, som er en speciel smag, der leder tankerne hen på lakrids. Plantens blade, stængler og blomster indeholder dog ikke denne smag.
Lakridsrod er desuden en dejlig insektplante, som både bier og svirrefluer gerne besøger.

Høst rødderne
Denne klon af lakridsrod er tuedannende med en mindre spredning fra underjordiske rodstængler, men virker på ingen måde aggressiv. Planten skal være mindst 3 år gammel, før rødderne har opnået en tykkelse, som kan anvendes. Rødderne tørres godt op og kan så hakkes, snittes eller knuses til krydderi eller the.

Hårdfør
I litteraturen beskrives lakridsrod, Glycyrrhiza glabra, som en 1,2 m høj plante, der får blålilla ærteblomster, som skal beskyttes om vinteren. Lammefjord lakridsrod har altid hvide blomster og bliver lidt mindre. Lammefjord lakridsrod er fuldt hårdfør i Danmark.

Glycyrrhiza glabra Lammefjord lakrids.

Glycyrrhiza glabra Lammefjord lakrids.