Gunnar Christensens
Planteskole

LOG IND

Perovskia ’Prime Time’®


Russisk Salvie

Nyhed fra Walters Gardens

Perovskia atroplicifolia ’Prime Time’® blomstrer i havens bedste ”sendetid”, når den som én af de første Perovskia danner dunede let purpurfarvede blomsteraks, hvor et væld af blålilla blomster springer ud. Selv når blomstringen aftager, vil aksene stå tilbage med farve og se fantastiske ud langt ind i efteråret og den tidlige vinter.

Ekstra god kvalitet
Robustheden er kendetegnende for ’Prime Time’®. Den er kraftigt voksende, danner mange oprette stærke grene, og har en god hårdførhed. Russisk salvie er desuden tørketålende, når den er vel etableret. Den klarer en hedebølge med høje temperaturer.
En anden god egenskab handler om vedligeholdelse. Når planten klippes tilbage til 20 cm højde i april, så kræver den kun en smule vedligeholdelsesgødning og vand i tørre perioder. Ingen opbinding eller rensning af visne blomster.

Perovskias mange blomster tiltrækker et væld af svirrefluer og bier, der nyder godt af nektaren. Den noget karakteristiske bladlugt afholder vildt fra at spise af planten.

Udover at se fantastisk ud i et bed – eksempelvis som kantplante, så er ’Prime Time’® oplagt som krukkeplante. Passer fantastisk i sommerhuset ved havet

Placeres i sol og plantes i veldrænet jord, der ikke må være vintervåd. Plantes den i en krukke, skal krukken sættes under udhæng eller flyttes under tag, så rodnettet ikke tager skade under vinterens våde og kolde perioder.

Perovskia ’Prime Time’®     Copyright: Plantipp BV®

Perovskia ’Prime Time’® Copyright: Plantipp BV®