Gunnar Christensens
Planteskole

LOG IND

Ny hindbær med lang sæson


Rubus idae. SCHLARAFFIA® PLENTIFUL

Hvem vil ikke gerne opleve Slaraffenlandet, hvor det flyder med mælk og honning? Netop dette har inspireret har inspireret forædleren Lubera, da de skulle navngive denne hindbær. De første bær kan høstes allerede i juli måned og først når kalenderen nærmer sig oktober, det bliver koldt og vi nærmer os vinteren, slutter planten med at modne de sidste bær.

For høj og for lav
Synes du, at de lave krukkehindbær er for lave? Og er du træt af at binde de 2 m høje skud fra de traditionelle sorter til snore, så de ikke vælter? Så er SCHLARAFFIA® PLENTIFUL det rigtige valg. Den bliver nemlig kun 120 – 150 cm høj og har så kraftige stængler, at den ikke behøver opbinding.

Åbner for alternative plantesteder
Netop plantens vækstform åbner op for, at den ikke nødvendigvis behøver at stå på en lang lige række. Måske kan den have sin berettigelse ved terrassen som læhegn? Solitært ved siden af andre frugtbuske som solbær, stikkelsbær og ribs eller i en større krukke sammen med andre spiselige og blomsterrige planter.

Beskæring, den nemme:
Hvert forår klippes SCHLARAFFIA® PLENTIFUL tilbage til 5 – 10 cm over jordens overflade. Al frugt dannes på etårsskud. Fra slutningen af juli kan de første bær høstes, og de velsmagende store røde bær er uden orm. Der kan høstes gennem et par måneder afhængigt af, hvordan efteråret vejr viser sig. Stænglerne er tornfrie, og i det hele taget er planten nem at høste fra.

Alternativ beskæring, tidlig og ”two times”
Alternativt kan sæsonen forlænges ved at undlade, at klippe to skud tilbage. Planten vil på disse to skud bære frugt allerede i juni. Disse to skud klippes væk straks efter høst. Denne metode gør SCHLARAFFIA® PLENTIFUL til en såkaldt ”twotimer”.

Schlaraffia® Plentiful.

Schlaraffia® Plentiful.

Schlaraffia® Plentiful kan høstes over en lang periode.

Schlaraffia® Plentiful kan høstes over en lang periode.