Gunnar Christensens
Planteskole

LOG IND

Charmerende husløg ’CHICK CHARMS’®


Charmerende husløg
Sempervivum ’CHICK CHARMS’®

Vi introducerer her en serie af husløg fra serien Chick Charms®, som er testet for deres hårdførhed ned til minus 25 grader.
Chick Charms® er krydsninger af forskellige arter. Serien indeholder et bredt spekter af de farver og farvekombinationer, der er opnået ved krydsninger. Sorterne er valgt ud fra bladenes farvespil, der skifter farve efter mængden af lys og varme. De mest spektakulære farver ses derfor i det tidlige forår. - Sorterne er ikke udvalgt for blomstring.

Chick Charms® ‘Appletini’
Chick Charms® ‘Berry Blues’
Chick Charms® ‘Cotton Candy’
Chick Charms® ‘Gold Nugget’
Chick Charms® ‘Gold Rush’
Chick Charms® ‘Grape Galaxy’
Chick Charms® ‘Key Lime Kiss’
Chick Charms® ‘Mint Marvel’
Chick Charms® ‘Pineapple Paradise’

Se aktuelle sorter med billeder under sortiment. søg på "Sempervivum"

Plantens vækst
Husløg vokser ud fra en roset. Bladene er sukkulente – de har et højt vandindhold og er beskyttet af en kraftig overhud, der hindrer stor fordampning. Planten formerer sig med siderosetter. Når der dannes blomst i en roset, vil den dø efter afblomstringen – så er der plads til nye rosetter i ”hullet”. Størrelsen af rosetten afhænger af alder og den plads, som planten har til at vokse på.
Chick Charms® er, lige som andre husløg, nøjsomme planter – også hvad angår gødning.

Bevar dine Chick Charms®
Sempervivums naturlige voksested er i Alperne og Pyrenæerne – de tåler derfor kulde. Jorden er dog afgørende for, hvordan Chick Charms® trives. I krukker, trug og andre plantebeholdere, skal jorden være porøs og der skal være et effektivt dræn, så overskydende vand kan løbe ud. Kan plantebeholderen flyttes i ly under et tagudhæng eller i carporten gennem vinteren, er det en god løsning.
Er jorden faldet sammen i plantebeholderen året efter, bør planterne tages op og genplantes i ny frisk veldrænende muld.

I haven vil husløg trives bedst, hvis de plantes i et stenbed eller alpint bed. Et stenbed er et lille bjerglandskab, som du skaber i haven. Det bygges op af stabilgrus og designes med større sten, skærver og selvfølgelig en masse dejlige stenbedsplanter.

Sempervivum Chick Charms® 'Gold Nugget'.

Sempervivum Chick Charms® 'Gold Nugget'.