Pang til dit græskar

Er du til knald på farverne her op til Halloween?

Alunrod, Heuchera 'Palace Purple' har purpurrøde, eller næsten lilla blade, alt efter lysindfald. Sammen med orange bliver farven endnu vildere.

Pang Til Graeskar

Alunrod findes med mange forskellige bladfarver. Glødende brændte farver, lysende lime og grønne nuancer med spændende kontraster i bladnerver. Alunrod står med blade hele vinteren og efter brug i krukken, kan den plantes ud i haven. 

Besøg dit lokale havecenter. Der er også en Alunrod der passer til dit græskar.
Happy Halloween

 

Hvor kommer Halloween fra?

Halloween startede som en gammel keltisk helligdag for de døde. Kelterne, der dengang fandtes over hele Europa, delte året med fire store helligdage. Ifølge deres kalender, startede året d. 1. November. Datoen markerede vinterens komme. Kvæget blev flyttet tættere på huset, husdyr lukkedes ind for vinteren, afgrøderne var høstet og klargjort. Datoen markerede således både en afslutning og en begyndelse i den evige cyklus.

Samhain
Helligdagen blev på dette tidspunkt kaldt for Samhain (udtales Sah-ween). Det var den største og mest betydningsfulde helligdag i det keltiske år. Kelterne mente, at især på tidspunktet for Samhain, var de dødes ånder i stand til at blande sig med de levende. Det var på Samhain, at ånderne fra dem der var døde i løbet af året, rejste ind i den anden verden. Folk samledes for at ofre dyr, frugter og grøntsager. De tændte også bål til ære for de døde. Både for at vise dem vej på deres rejse, men selvfølgelig også for at holde dem væk fra de levende.
Den dag var alle slags væsener til stede: Spøgelser, feer, hekse og dæmoner - Alle spredte skræk og rædsel.

Resten af artiklen kan læses på helloween.dkGlemt password?