Gunnar Christensens
Planteskole

LOG IND

Gode tørketålende storkenæb til lav fladebeplantning


Efteråret er den bedste plantetid. Vejret er gunstigt for både havefolk og de nye planter. Ikke for varmt og ikke for tørt. Regn falder jævnt og vil oftest give planterne nok vand.
(se tørkeindekset i dit område her)

Det er helt ideelle forhold til at plante nyt i haverne, og hvorfor ikke gøre havearbejdet ekstra let? Der findes rigtig mange forskellige bunddækkende planter, og vi synes disse tre stauder er gode klassikere, der giver effektivt bunddække, har flere sæsoner og så tåler de faktisk at stå relativt tørt.

Rette plante rette sted

Når storkenæb placeres under de mest optimale vækstforhold, så kan det næsten kun gå godt. Mange storkenæb kan gro under forskellige vækstforhold – det er robuste planter, der frodigt fylder bedet ud.
Her sætter vi fokus på tre klassikere, som tåler at stå tørt og alligevel dækker en flade.

Geranium cinereum 'Ballerina’'

Geranium cinereum 'Ballerina’'

Geranium cinereum 'Ballerina'

15 cm høj delvis vintergrøn staude med grågrønne blade og rosa blomster med tydelige mørkere årer. Blomstring fra juni – september.

Geranium sanguineum 'Max Frei'.

Geranium sanguineum 'Max Frei'.

Geranium sanguineum 'Max Frei'

20-30 cm høj staude med mørkegrønne dybt indskårne blade, der også får fine høstfarver. Rødviolette blomster med hvidt øje fra maj – august.
'Max Frei' vokser frodigt i næringsrig jord, men tåler også at stå i jord, der tørrer ud.

Geranium sanguineum 'Apfelblüte'.

Geranium sanguineum 'Apfelblüte'.

Geranium sanguineum 'Apfelblüte'

25 cm høj storkenæb med sarte lysrosa blomster fra maj – august. De snitdelte mørkegrønne blade står fint i kontrast til de forholdsvis store blomster. 'Apfelblüte' vokser fint i både næringsrig og mere tørkeramt jord.

Vidste du at....
Geranium sanguineum er vildtvoksende i Danmark.