Gunnar Christensens
Planteskole

LOG IND

Sådan dyrker du figner med succes


Plantested

Figner skal have varme og sol.

Plantetidspunkt

Du kan plante figner hele året, når blot jorden ikke er frossen til, men plant gerne fra april-oktober, som er ”aktive” vækstmåneder.

Jordbundsforhold

En god kraftig muldrig jord, som giver figenplanten mulighed for vand i tørre perioder, men som ikke er så våd, at den om vinteren kommer til at stå vandmættet. 
Figen plantet i en stor krukke eller balje kræver god jord, der kan holde noget vand, men som også kan give næring til planten. Figenplanter bør ikke stå i samme krukke i mere end tre år, før de skal plantes om i ny frisk jord og en lidt større krukke. 
I drivhuset finder figenplanten selv vej til vand og næring, så her skal den ikke omplantes.

Vanding

Gundvanding lige efter plantning med ca. 20 l vand pr. plante. I drivhuset vandes ugentligt med rigelig mængde vand. Figenplanten vil have behov for ekstra vanding i tørre varme perioder, og når du dyrker i store krukker eller baljer, skal de selvfølgelig vandes hyppigere.

Gødning

Gød med naturgødning hvert forår, når de første blade begynder at åbne sig. Supplér gerne en til to gange med ca. 10 ugers mellemrum.

Beskæring

Skulle det vise sig, at din figenplante bliver for stor, kan beskæring blive nødvendig. Beskæring kan egentlig foretages hele året. Men for at opnå det højeste udbytte det efterfølgende år, kan du med fordel beskære din figen i vækstsæsonen. Her klipper du efter fire til fem blade. Det vil resultere i at planten overvintrer flere grene med figenknopper.