Gunnar Christensens
Planteskole

LOG IND

Buddleja Butterfly Candy


Denne nye serie af sorter skiller sig væsentligt ud fra andre nye sorter på markedet. Butterfly Candy® serien har alle de gode egenskaber fra sommerfuglebuske, som vi allerede kender, men planterne bliver ikke ret høje (ca. 80 cm), er rigt forgrenede og danner et væld af blomster over en laaaang periode. Fra de første blomsterknopper viser farve i juli, fortsætter blomstringen ind i efteråret.

Blomsterne er kun ca. 25 – 30 cm lange og indeholder hundredvis små nektarholdige blomster til stor glæde for insekter og sommerfugle. De kan, udover at se flotte ud på busken, også bruges i buketter og høstes til tørrede blomster.

Sol og vand

Det er oplagt at plante sorter af Butterfly Candy® i krukker til terrassen. De kompakte og tæt forgrenede planter egner sig netop til at stå i fuld sol på terrassen sammen med sommerblomster og stauder. De grågrønne blade hjælper med til at holde på fugten i planten, så fordampningen er forholdsvis lav. Buddleja i krukker skal vandes, men tåler nogen udtørring – må dog aldrig tørre helt ud.

Nem at holde

På grund af den kompakte og lave vækstform, er planter fra Butterfly Candy® serien nemme at holde. De skal stort set ikke beskæres, og da Buddleja generelt er nøjsomme planter, er en enkelt omgang gødskning i foråret nok til at sikre, at de trives optimalt resten af året.
Plantes de ud i havens bede, skal jorden være veldrænet.

Det fremmer altid blomstringen at klippe visne blomster af og det får planten til at se endnu smukkere ud.

BUDDLEJA BUTTERFLY CANDY® LITTLE RUBY.

BUDDLEJA BUTTERFLY CANDY® LITTLE RUBY.

BUDDLEJA BUTTERFLY CANDY® LITTLE PINK.

BUDDLEJA BUTTERFLY CANDY® LITTLE PINK.

BUDDLEJA BUTTERFLY CANDY® LITTLE WHITE

BUDDLEJA BUTTERFLY CANDY® LITTLE WHITE