Gunnar Christensens
Planteskole

LOG IND

Krukkehindbær


Søgte du på Ruby Beauty? Se her

Rubus 'Patio Red'

Denne kompakte hindbærplante er en dejlig nyhed til den lille have eller altanen.

Fra juli kan du plukke store mørkerøde hindbær med en god smag på den op til 80 cm høje, men meget kompakte og fint forgrenede plante. Den kompakte form giver gode anvendelsesmuligheder i højbede og krukker. Placeres solrigt og passes godt med både vand og gødning.

'Patio Red' får hvide blomster fra maj. Frugterne dannes på indeværende års skud, men undlader man at klippe planten helt tilbage, så er det muligt at høste frugter over en meget lang periode.

Grenene er uden torne, og den er både robust og hårdfør.

Plante- og pasningsvejledning

Plant krukkehindbær i en god, porøs pottemuld, kom leca i bunden og bland langtidsvirkende gødning i jorden. Sæt krukken solrigt og vand efter behov.

Husk, når du dyrker i krukker er vand og gødning nødvendig for et godt resultat. Krukkehindbær bør omplantes hvert forår til en lidt større krukkestørrelse.

 

 

Hindbærmuffins med friske hindbær
(ca. 15 stk)

2½ dl mælk
2 æg
300 gram mel
120 g sukker
2½ tsk vaniljesukker
2 tsk bagepulver
1 knivspids salt
75g g smør, smeltet
ca. 120 g friske hindbær

Pisk mælk og æg sammen og tilsæt herefter mel, sukker, vaniljesukker, bagepulver og salt. Når dejen er jævn tilsættes det smeltede smør. Fordel dejen i muffin-formene. Husk der skal være plads til hindbær.
Fordel hindbærene på toppen og bag ved 180 varmluft i ca. 20 min.
Velbekomme.

 

Hvad blev der af 'Ruby Beauty'®?

Vi har siden 2016 leveret sorten 'Ruby Beauty' til vores kunder, og det er blevet til mange gennem årene. Vi har haft et langt og godt samarbejde med en engelsk planteskole, som foruden andre spændende frugt- og grøntsager, netop havde ”fundet” 'Ruby Beauty'®.

Sidste år gik planteskolen desværre konkurs og gik der "jura" i den. Fordi sorten er behæftet med licens, kan vi ikke producere vi den i øjeblikket.
Ruby Beauty er en populær sort og vi håber at få den igen en gang.

Mens vi venter, producerer vi en anden sort. Den hedder 'Patio Red'. Du kan læse om den her.