Gunnar Christensens
Planteskole

LOG IND

Sølvblad med høj tolerance


Skal der plantes på sommerhusgrunden, hvor der godt kan være lidt saltpåvirkning, så er sølvblad et godt bud. Er jorden sur, basisk eller neutral, det spiller ingen rolle. Den vintergrønne busk er så robust og tolerant, at det stort set kun er stiv kuling, der generer den. Sølvblad kræver stort set ingen pasning.

Elaeagnus x ebbingei.

Elaeagnus x ebbingei.

Elaeagnus x ebbingei
Er en opret stedsegrøn vaseformet busk eller lille træ, der bliver 2 m høj. Bladenes overside er glinsende grønne og undersiden er skinnende sølvagtig med brune pletter. Hvide duftende blomster fra oktober. En hybrid med en god hårdførhed. Placeres i sol eller halvskygge og trives i sandblandet havejord. Også god til hæk.

Elaeagnus x ebb. 'Compacta'.

Elaeagnus x ebb. 'Compacta'.

Elaeagnus x ebb. 'Compacta'
'Compacta' har en tæt vækst med kraftige skud fra bunden. I modsætning til andre ebbingei-typer, så sætter 'Compacta' ikke lange skud og bevarer derfor lettere sin form. 'Compacta' får små cremehvide meget kraftigt duftende blomster fra oktober. Højden bliver ca. 1,5 - 2 m. afhængig af voksested. Placeres i sol eller halvskygge og plantes i almindelig, men veldrænet jord.

Elaeagnus x ebb. 'Limelight'.

Elaeagnus x ebb. 'Limelight'.

Elaeagnus x ebb. 'Limelight'
Stedsegrøn opretvoksende busk med cremegule blade med mørkegrøn kant. En busk der lyser flot op i haven – hele året rundt. Blomstrer fra oktober med cremehvide små blomster med kraftig duft. Placeres i sol eller halvskygge og plantes i almindelig, men veldrænet jord.

Elaeagnus x ebb. 'Gilt Edge'.

Elaeagnus x ebb. 'Gilt Edge'.

Elaeagnus x ebb. 'Gilt Edge'
Stedsegrøn opretvoksende ca. 2 m høj stedsegrøn busk med skinnende mørkegrønne blade, hvor bladranden er gul. En smuk gulbroget busk. Blomstrer fra oktober med cremehvide stærkt duftende blomster. Placeres i sol eller halvskygge og plantes i almindelig, men veldrænet jord. 'GILT EDGE' har fået RHS Award of Garden Merit (AGM), som hjælper haveejere til at vælge gode planter til deres have.

Sølvblad kan bruges mange steder; som hæk, på en skråning, som grøn skærm, på naturgrunden.

Sølvblad kan bruges mange steder; som hæk, på en skråning, som grøn skærm, på naturgrunden.

Nektarplante

Sølvblad er nært beslægtet med sandtorn, Hippophae rhamnoides – dog har sølvblad ingen grentorne.
Elaeagnus x ebbingei har fået tildelt RHS’s (det engelske haveselskab) symbol for nektar- og pollenplante.

Sølvblad i krukke.

Sølvblad i krukke.