Gunnar Christensens
Planteskole

LOG IND

Baptisia


Video i bunden af siden: Hans Hansen fra Walters Garden fortæller om udvælgelsen af Baptisia-sorter.
I starten viser Hans hvor stor forskel, der er på planten, du køber i havecentret og på plantens størrelse, når den er vokset til.

Baptisia ‘American Goldfinch’®

Kraftig langsomtvoksende og længelevende staude. Bliver med tiden ca. 1 meter høj og 1 meter bred. Blomstrer med gule blomster i det sene forår. Smukt blågrønt løv. Placering i sol til halvskygge i almindelig havejord. Hårdfør. Tiltrækker bier og sommerfugle.

Baptisia ‘American Goldfinch’®

Baptisia ‘American Goldfinch’®

Baptisia ‘Cherries Jubilee’®

Kraftig længelevende staude. Højde 70-90cm. Bredde ca.90cm. Blomstrer i det sene forår med blomster i gyldne nuancer. Smukt blågrønt løv. Placering i sol til halvskygge i almindelig havejord. Hårdfør. Tiltrækker bier og sommerfugle.

Baptisia ‘Cherries Jubilee’®

Baptisia ‘Cherries Jubilee’®

Baptisia 'Pink Lemonade'®

Kraftig længelevende staude. Højde ca. 100 cm. Bredde ca. 90 cm. Blomstrer i det sene forår med blomster i gule og svag rosa toner. Smukt grønt løv. Placering i sol til halvskygge i almindelig havejord. Hårdfør. Tiltrækker Bier og sommerfugle.

Baptisia ‘Pink Lemonade’®

Baptisia ‘Pink Lemonade’®

Baptisia 'Pink Truffles'®

Kraftig længelevende staude. Højde ca. 120 cm. Bredde ca. 90 cm. Blomstrer i det sene forår med blomster i svag rosa. Smukt grønt løv. Placering i sol til halvskygge i almindelig havejord. Hårdfør. Tiltrækker Bier og sommerfugle.

Baptisia 'Pink Truffles'®

Baptisia 'Pink Truffles'®

Baptisia ‘Sparkling Sapphires’®

Kraftig længelevende staude. Højde 70-90 cm og ligeså bred. Blomstrer i det sene forår med med blomster i blålige nuancer. Smukt blågrønt løv. Placering i sol til halvskygge i almindelig havejord. Hårdfør. Tiltrækker Bier og sommerfugle.

Baptisia ‘Sparkling Sapphires’®

Baptisia ‘Sparkling Sapphires’®

Baptisia - farvebælg

Er en mindre kendt staude, der hvert forår bryder frem af jordskorpen med aspargeslignende skud. Hurtigt vokser den sig så kraftig, at det minder om en mellemstor prydbusk, for dog at visne helt ned til efteråret.

Farvebælg er en stærk staude, der sjældent behøver opbinding. Afhængigt af sorten, bliver de lidt under eller lige over 1 m. Fra juni – juli blomstrer de lupinlignende blomster på stive blomsterstængler, som også kan anvendes i buketter. Blomsterne er desuden til stor nytte for både bier og sommerfugle. Efter blomstring dannes store dekorative mørke bælge.

Farvebælg spises ikke af rådyr, tåler at stå i nærmest al slags jord og er forholdsvis tørketålende, når de først er etableret. Fuldt hårdfør.

Værd at vide:
Farvebælg har brug for et par år, før den viser sit fulde potentiale.

;