Gunnar Christensens
Planteskole

LOG IND

Gunnar Christensens Planteskole


Haveglæde til alle

Vi drives af glæden ved at producere og levere et bredt udvalg af haveplanter. Vi er på evig udkig efter de bedste sorter. De mest sunde, mest robuste, med de fleste blomster, med den længste blomstringstid, de tørketålende, de duftende osv. Der er altid noget at begejstres over og nye produktionsteknikker at implementere.

Biologisk plantebeskyttelse

Vi dyrker alle planter med mest mulig brug af biologisk plantebeskyttelse. Det er vores valg og det er det mest økonomiske for os. Hver sæson gør vi os nye erfaringer og vi deler dem gerne med vores havecenterkunder. Du kan læse mere om hvordan vi arbejder med den biologiske plantebeskyttelse her.

Produktion

Vi producerer over 1,5 million planter om året på 25 hektar og beskæftiger ca. 70 mand i højsæsonen. Alle planter er pottegroede, og sortimentet omfatter blandt andet bærbuske, prydbuske, stauder, krydderurter og jordbær.

Vi har fokus på vores vandressourcer og vand opsamles fra væksthusenes tage og de store pottepladser og genbruges. Vores vandingskapacitet er så høj, at vi kan vande hele planteskolen i de tidlige morgentimer, hvor vind og fordampning er mindst.

Historien

Gunnar Christensens Planteskole blev grundlagt i 1962 af Nina og Gunnar Christensen. I dag drives planteskolen af næste generation, Lotte og Henrik Christensen.
Produktionen har ændret sig en del gennem årene fra ganske få forskellige planter til i dag at omfatte et sortiment på mere end 300 forskellige planteslægter.

Generationsskifte i gang

Mathias Christensen, tredje generation, indtræder i ejerkredsen i 2024.
Gunnar Christensens Planteskole A/S har modtaget støtte fra EU under ordningen ”Etableringsstøtte til unge landbrugere”.
Projektet skal være med til at sikre generationsskifte igennem digitalisering af produktionen.
Produktion af planter er kompleks, og kræver både data og systemer til planlægningen, styring af produktionen og den daglige pasning.
Digitalisering vil støtte produktionen og de interne processer, og være med til at sikre planteskolens fremtid.

Mathias Christensen

Mathias Christensen